we dreamt of utopia and we woke up screaming

Yasmina Reggad

  • Kaaistudio's

    Installatie doorlopend -performance 19:00

  • Kaaistudio's

    Installatie doorlopend -performance 19:00

Yasmina Reggad
we dreamt of utopia and we woke up screaming
chapter 1. a common consent to listen. a collective dissent of interpretation (2016-vandaag)

we dreamt of utopia and we woke up screaming #8
performance - 60 min - uitverkocht
21 & 22.02 om 19:00

we dreamt of utopia and we woke up screaming #9: From dreamers to freedom fighters to terrorists [working title]
performatieve installatie - doorlopend - gratis toegang op elk moment
21.02 18:00 >23:00
22.02 12:00 >23:00

Yasmina Reggad is een onafhankelijke curatrice, schrijfster, onderzoekster, performer en choreografe. Ze woont en werkt tussen Brussel en Algiers. we dreamt of utopia and woke up screaming (2016) is een langlopend onderzoeksproject dat vertrekt van de radio-uitzendingen van de bevrijdingsbewegingen die hun thuisbasis hadden in het Algerije van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. In die periode was de Algerijnse hoofdstad gastheer voor deze bevrijdingsbewegingen, maar ook voor politieke ballingen, opstandige en gedesillusioneerde westerlingen en activisten uit alle continenten die een andersmogelijke toekomst wilden creëren .

Het eerste luik van het project, a common consent to listen. a collective consent of interpretation is een cumulatieve, continue en duurzame multimediale voorstelling die leent uit de genres van radiodocumentaire en van documentair theater. Nu eens een omroeporganisatie, dan weer een buitenlands controlecentrum voor omroepen. In dit eerste hoofdstuk worden nieuwe manieren onderzocht om de unieke en weinig bekende archieven van een tijd waarin Algiers "het Mekka van de revolutie" werd genoemd, bloot te leggen en nieuw leven in te blazen.

Voor Moussem Cities Algiers, Yasmina Reggad creëert twee nieuwe versies: #8 is de 8e iteratie van de steeds evoluerende performance we dreamt of utopia and woke up screaming , gebaseerd op het genre van de radiodocumentaire. #9 is een performatieve installatie die verschillende modaliteiten van politieke verbintenissen en internationale solidariteit in scène zet via radio-uitzendingen in ballingschap. Het publiek wordt uitgenodigd om de installatie te activeren en zelf radiocommentator te worden van een dagelijkse live-uitzending, door een geprojecteerd script te lezen, geïnspireerd op militante films uit de jaren zeventig.

we dreamt of utopia and we woke up screaming #8

Concept, script and research: Yasmina Reggad Performers: Yasmina Reggad, solidarity choir (members TBC) Sound dramaturgy: Myriam Pruvot Production: Hiros Coproduction: Moussem With the support of: Centre national des arts plastiques (Cnap), Arab Fund for Arts and Culture, Ucross Foundation, Sundance Institute Theatre Program and the Bouzeurs Family

we dreamt of utopia and we woke up screaming #9

Concept, script and research: Yasmina Reggad Montage: Lola Hislaire Sound dramaturgy: Myriam Pruvot Production: Hiros Coproduction: Moussem With the support of: Centre national des arts plastiques (Cnap), Arab Fund for Arts and Culture, Ucross Foundation, Sundance Institute Theatre Program and the Bouzeurs Family